УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

Наш ворог підступний, то ж маємо бути готовим до будь-яких надзвичайних ситуацій, зокрема і пов’язаних з поширенням радіації.

Національна лабораторія записала для українців корисне відео з дієвими порадами у випадку ядерного удару.

Експерти зазначають, якщо станеться непоправне – у вас буде від 10 до 20 хвилин, щоб найти укриття.

Треба пам’ятати, що людина може тимчасово осліпнути. Ядерні вибухи, які по суті є мініпрототипами сонця, перевантажують зір. Відсутність зору може тривати близько хвилини, якщо катастрофа відбулася вночі – то близько 30 хвилин.

Громадянам радять не залишатися в машині. Металеві двері та скляні вікна занадто тонкі, аби захистити від випромінювання.

Треба знайти підвал або бігти до багатоповерхівки. Слід пам’ятати, чим більше товстих стін між вами та радіацією, тим безпечніше.

Якщо поряд є метро – прямуйте туди, там ви забезпечите для себе гідний рівень захисту.

Якщо ви вдома, треба щільно зачинити вікна, двері, каміни, кондиціонери, витяжки.

Якщо біда застала вас зненацька на вулиці, треба закрити ніс та рот ганчіркою, бажано заплющити очі та бігти в укриття.

Далі обережно зніміть весь одяг, покладіть його в поліетиленовий пакет. Слід ретельно прийняти душ з миючими засобами.

Як можна довше не виходьте на вулицю.

Захистити себе від впливу радіації можливо лише за умови дотримання трьох основних правил – перебувати в укритті, стежити за офіційною інформацію та виконувати вказівки органів влади.