УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

🧠
В Україні за час повномасштабної війни на 16% збільшилася кількість інсультів. За даними МОЗ, через війну інсульти молодшають на 10-15 років.
👉Інсульт – це порушення мозкового кровообігу, внаслідок якого виникає пошкодження частини головного мозку. Інсульт виникає, коли судина блокується тромбом або розривається. Частина мозку не може отримати з кров’ю кисень та поживні речовини і як наслідок починається смерть його клітин.
📌Серед основних факторів, які підвищують ризик виникнення інсульту: високий кров'яний тиск; високий рівень холестерину; порушення серцевого ритму; надлишкова вага; цукровий діабет.
Інсульт може призвести до інвалідності та смерті. Тому особливо дорогоцінним є час! 🕐Чим швидше людині нададуть кваліфіковану медичну допомогу – тим більше шансів на одужання та реабілітацію.
 
🩺У місті Миколаєві медичну допомогу хворим з мозковим інсультом надають 4 міських лікарні, які мають відповідні договори з НСЗУ – міська лікарня №1, міська лікарня №4, міська лікарня №5, міська лікарня швидкої допомоги.
👆Як зазначають спеціалісти, наразі в інсультних відділеннях фіксується збільшення пацієнтів, що обумовлено схильністю до факторів ризику, постійною психологічною напругою через життя у прифронтових умовах, зростанням населення міста, а також настанням літнього сезону.
Така тенденція повторює і загальноукраїнську. За даними МОЗ, лише за минулий рік близько 90 тис. пацієнтам в Україні було діагностовано гострий мозковий інсульт.
У Миколаєві торік з гострим мозковим інсультом проліковано 2156 хворих. Цей показник на 20 % вище попереднього.
💯В Першій лікарні інсультна служба, яку очолює Володимир Нікулін, є одним із найважливіших та пріоритетних напрямків. Тут зосереджено інноваційне для України лікувальне і діагностичне обладнання; впроваджуються сучасні методи лікування. Спеціалісти намагаються надати пацієнтам допомогу упродовж перших 3-4 годин, щоб збільшити шанси повернутися до повноцінного життя та уникнути тяжких й незворотних наслідків. Лікарі постійно навчаються у провідних колег, є можливість підвищення кваліфікації на тренінгах, семінарах, безпосередньо на практиці. Створено сучасні умови для роботи спеціалістів, а також комфортні палати для пацієнтів.
❗️👍Наразі у ангіоневрологічному відділенні відкрито декілька вакансій на посаду лікаря-невролога.
МЛ1 ангіорграфічне 1
МЛ1 ангіорграфічне 2
МЛ1 ангіорграфічне 3
МЛ1 ангіорграфічне 4
Запрошуємо приєднатися до однієї із найсильніших команд спеціалістів цього напрямку.🦹‍♂️