УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

⚡️ Для міської лікарні №3 (КНП ММР "Міська лікарня 3") за кошти міського бюджету придбано лапароскопічну стійку для ендоскопічних операцій.
Новий сучасний комплект обладнання з набором інструментів та використанням системи якісної візуалізації вже встановлено у операційному блоці лікарні та використовується як для діагностичної лапароскопії, так і для малоінвазивних оперативних втручань різної складності.
МЛ3 Лапароскопічна стійка
👉Як зазначають фахівці, лапароскопія – це один з основних сучасних та ефективних методів діагностичного обстеження, а також вид хірургічної операції на внутрішніх органах. Під час лапароскопії лікар робить кілька невеликих розрізів по 5-10 мм в черевній стінці для проведення оперативного втручання.
☑️Переваги лапароскопії полягають в меншому розрізі шкіри, швидшому відновленні пацієнта після операції, меншому ризику інфекції та скороченні терміну госпіталізації.
💬За словами головного експерта УОЗ ММР зі спеціальності «хірургія», завідувача хірургічним відділенням Вадима ПЕРМЯКОВА, нове обладнання дозволить розширити спектр оперативних втручань і значно покращити рівень лікування важких захворювань у пацієнтів. Наприклад, це проведення операцій по видаленню жовчного міхура, видаленню апендициту, хірургічному лікуванні гриж черевної стінки або гінекологічної патології.
👆Хірургічна служба лікарні – одна із найпотужніших, включає в себе 8 відділень хірургічного профілю, в тому числі єдині в області спеціалізовані хірургічні відділення – опікове, гнійно-септичне, проктологічне.
Загалом протягом року хірурги лікарні проводять близько 6 тисяч оперативних втручань. Лапароскопічним способом з початку 2024 року зроблено 246 операцій, в тому числі проведено перші малоінвазивні операції на новому обладнанні.