УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

☑️Колоноскопія – це обстеження для оцінки стану слизової оболонки товстої кишки та частини кінцевого відділу тонкої кишки. Цей ендоскопічний метод є золотим стандартом діагностики захворювань кишківника та раннього виявлення новоутворень із взяттям матеріалу з підозрілої ділянки для проведення біопсії тканини, що дозволяє своєчасно виявити онкологічний процес на ранній стадії та запобігає розвитку небезпечного захворювання.
❗️На сьогодні ця діагностична процедура стала основою у профілактиці колоректального раку, який, за даними МОЗ, є одним із найрозповсюдженіших різновидів раку. Тому лікарі рекомендують проводити колоноскопію по досягненні 45 річного віку кожні 5 років, навіть якщо у пацієнта немає скарг.
👉У місті Миколаєві колоноскопію виконують медичні заклади, що уклали договір з НСЗУ за відповідним пакетом. Це міські лікарні №3, №4, №5, а також лікарня швидкої медичної допомоги.
🔴 У міській лікарні №5 (Міська лікарня 5) обстеження проводять сучасним відеоколоноскопом Fujifilm-600 WL, з обов’язковою відеофіксацією результатів обстеження, взяттям матеріалу для патогістологічного дослідження при необхідності.
МЛ5 колоноскопія
👍Обстеження проводиться у стані медикаментозного сну та триває 20-40 хвилин. Для пацієнта колоноскопія проходить абсолютно комфортно, без больових та неприємних відчуттів.
✅З початку року в лікарні вже проведено близько 150 колоноскопій, під час яких у 12 хворих була виявлена підозра на онкологічну патологію. Ці пацієнти були направлені для подальшого лікування до профільної лікарні.
У 30% пацієнтів під час обстеження були вперше діагностовані інші захворювання кишківника – дивертикульоз, НВК, меланоз, поверхневі неоплазії, які також потребують своєчасного лікування та динамічного спостереження.
📍Щоб отримати цю медпослугу безоплатно, потрібно мати електронне направлення від сімейного або лікуючого лікаря. Лікар має направити пацієнта на обстеження при наявності симптомів, які можуть свідчити про відповідні захворювання, або для сринінгу післі 45 років.
📞Отримати інформацію щодо підготовки та проведення колоноскопії у діагностичному відділенні лікарні №5 можна за тел.: 64-06-24