УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

Всесвітній день донора крові – 14 червня. Його запровадили на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я у 2005 році. Дату обрали на честь дня народження австрійського імунолога Карла Ландштейнера, який відкрив групи крові людини і в 1930-му році отримав Нобелівську премію.
Через війну в Україні постійно потрібні донори крові. Сьогодні кожен і кожна на своєму місці маленькими кроками наближають країну до перемоги. Стань частинкою цього руху, поповнивши команду донорів крові. У м. Миколаєві здати кров і таким чином врятувати комусь життя можна в Миколаївській обласній станції переливання крові за адресою: м.Миколаїв, провулок Радіо, 2, офіційний сайт: http://ospk.mk.ua/; реєстратура – +38(0512)46-13-22.
Хто може бути донором крові та її компонентів?
  • Донорами крові в Україні можуть бути здорові люди віком від 18 років і вагою від 50 кг
  • Здорова людина — та, яка не має протипоказань. Якщо вам властиві хронічні захворювання, ви приймаєте ліки або стоїте на обліку — ви не можете бути донором тимчасово або взагалі.
  • Абсолютні протипоказання тут: https://donor.ua/pages/4
  • Тимчасові протипоказання тут: https://donor.ua/pages/5
  • Якщо ви не виявили в себе протипоказань і збираєтеся на кровоздачу, обов’язково візьміть ПАСПОРТ.
Більше про те, як підготуватися до кроводачі: https://donor.ua/pages/2275
Рекомендації щодо харчування перед донацією: https://www.donor.ua/pages/2167
Інтервали між різними видами донацій: https://www.donor.ua/pages/1014