УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

За останній рік у міській лікарні №5 суттєво покращили матеріально-технічну базу. Як розповів медичний директор Сергій Матвієнко, сучасне устаткування придбали коштом НСЗУ, бюджету громади та благодійників.
Коштом міського бюджету придбали нові ліжка, 105 матраців надало підприємство “Велам”. Крім того, в лікарні з'явився сучасний стаціонарний апарат УЗД експерт-класу, цифровий мобільний рентген для інфекційного відділення, для пологового - апарати кардіотокографії плоду. Також обладнали другу операційну та пологовий зал, придбали прилади для стерилізації.
ТОВ “Миколаївський глиноземний завод” закупило 11 посудомийних машин, які встановили у кожному відділенні. Також забезпечили комплекти посуду для пацієнтів, які лікуються на стаціонарі.
За словами Сергія Матвієнка, за минулий рік проліковано понад 5 тисяч містян. З них 3,8 тис. - від коронавірусної хвороби. Для того, щоб були потужності надавати необхідну допомогу, кількість ліжкомісць в ковідному відділенні збільшили з 305 до 365.
Цього року в міській лікарні №5 почав працювати новий кабінет рентгендіагностики, оснащений сучасною цифровою рентгенологічною системою. Обладнання придбали коштом субвенції з державного бюджету за сприяння народного депутата України Олександр Гайду. Вартість системи - біля 4 млн грн. Ремонт у кабінеті лікарня виконала власними силами.
Новий рентген-апарат видає результат вже за 3 хвилини, значно краща і якість знімків. За словами медпрацівників, це дуже важливо для виявлення пневмонії у пацієнтів з ковід. Діагностика безкоштовна за наявності направлення сімейного лікаря. Приймають у новому кабінеті як стаціонарних, так і амбулаторних хворих.
Масштабні плани і на поточний рік: капітальний ремонт приймального відділення, ремонт харчоблоку, придбання додаткового обладнання для відділення реанімації.