УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

lshmd 1

Реалізація вказаного проекту стала можливою завдяки програмі Президента України EMERGENCY-2020, яка відноситься до Національної програми «Велике будівництво» та передбачає облаштування приймальних відділень опорних лікарень у єдиному стандарті – від добору кольору до розташування кімнат та забезпечує доступність усіх медичних послуг. Головна мета проекту – створити комфортні для пацієнта умови.
У відкритті приймального відділення взяли участь народні депутати України Давид Арахамія та Олександр Пасічний, голова облдержадміністрації Віталій Кім, голова обласної ради Ганна Замазєєва, міський голова Олександр Сєнкевич, начальник управлінняохорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, представники підрядника ТОВ "Будівельна компанія Контакт-Жилбуд".
КНП ММР «Міська лікарня швидкої медичної допомоги» визначено опорним закладом, який надає травматологічну, хірургічну, нейрохірургічну, токсикологічну, гінекологічну та іншу медичну допомогу. За 2021 рік було проліковано 22313 пацієнта, з яких 9313 стаціонарно, 13000 – амбулаторно.
Нове сучасне приймальне відділення дає змогу забезпечити швидке реагування на невідкладні стани, проводити якісну діагностику та швидку госпіталізацію пацієнтів.
 
 
Загалом на роботи спрямовано понад 15,6 млн грн. Проєкт реалізували на умовах співфінансування: з міського бюджету виділили майже 8,5 млн грн., субвенція з державного бюджету склала майже 7,2 млн грн.
Крім того, коштом міського бюджету в розмірі 4 млн 240 тис. грн капітально відремонтували внутрішньоквартальні проїзди, заасфальтували дорожнє покриття території лікарні загальною площею 4132 кв. метри. Розширили в’їзд для зручності курсування санітарного транспорту.
Приймальне відділення укомплектовано сучасним медичним обладнанням на загальну суму майже 27 млн грн:
- шляхом централізованої закупки з державного бюджету на суму 26 млн 332 тис. грн придбали комп’ютерний томограф, апарат УЗД, рентгенологічний апарат;
- коштом бюджету міста у розмірі майже 618 тис. грн придбали меблі, гематологічний аналізатор, систему централізованого моніторингу, функціональні ліжка.
 
 
У приймальному відділенні після проведеної реконструкції передбачені нововведення, які допоможуть виконувати функціонал сучасного підрозділу. Впроваджена наявність інфекційного блоку для тимчасового перебування хворого з підозрою на інфекційне захворювання для диференціальної діагностики. Передбачена наявність палат динамічного спостереження за хворими, які до обстежуються до прийняття рішення про необхідність стаціонарного лікування, а також ліжка інтенсивної терапії для важких станів хворих, які потребують невідкладної допомоги. Збудований окремий бокс для прийняття одночасно 2-х автомобілів швидкої медичної допомоги, які можуть розвантажуватись в відповідних кліматичних умовах комфортних для пацієнта та бригади. Передбачена окрема реєстрація пацієнтів, які звертаються самопливом в приміщенні з стійкою рецепції.
 
 
У відділенні працюватимуть 3 лікаря, 8 медичних сестер, 11 молодших медпрацівників, 4 медреєстратора. Завідуючою відділенням призначена Глушкова Ірина Іванівна лікар-терапевт та лікар з медицини невідкладних станів.