УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

У суботу, 6 листопада 2021, за дорученням міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, у рамках робочих поїздок Україною до Миколаєва, прибула заступник міністра Ірина Микичак. Перевірила ряд медичних закладів Миколаївської області та зустрілася з головними лікарями.

В ході візиту Ірина відвідала Міську лікарню №5, Миколаївський обласний центр екстреної медичної допомоги, Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб, та медичний центр ТОВ СП «Нібулон».

Також заступниця ознайомилась із роботою травмпункту Міської лікарні швидкої медичної допомоги та відвідала нове приймальне відділення, яке було відремонтовано в рамках реалізації програми Президента України «Велике Будівництво» та планується до відкриття в найближчі 2 тижні.

Під час брифінгу Ірина Микичак зазначила що в закладах відсутні критичні проблеми – браку кисню в лікарнях не виявлено, а кількість ліжок, визначених для госпіталізації хворих на COVID-19 достатня.

«По лікарнях, тобто по ліжках, є наступна ситуація. Я пройшлася по двох лікарнях, де є «ковідні» ліжка. Подивилася як загалом організовано внутрішні процеси та побачила вільні ліжка в цих лікарнях. Важливим є те, щоб лікарні були забезпечені медикаментами й киснем. Щодо кисню. Ми з колегами це проговорювали й жодна лікарня мені не задекларувала того, що вони мають перебої з киснем. Але якщо виникає загроза таких перебоїв, то тоді з однієї лікарні в другу доставляються балони. Також долучаються підприємства в області, які додають своїх потужностей кисню», – сказала пані Ірина.

Також заступниця Міністра охорони здоров’я нагадала, щоб зупинити пандемію надзвичайно важливо нарощувати темпи вакцинації.