УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

У Миколаєві відбувся круглий стіл присвячений проблемі боротьби з амброзією. Представники влади Миколаєва та Херсона обговорили з громадськістю та бізнес-партнерами шляхи подолання високих алергічних показників серед населення.

Проблема амброзії завжди мала місце у нашому місті та регіоні, проте останнім роками вона суттєво збільшила свій масштаб. Як зазначила в ході конференції експертка з питань алергології Анна Моначин, нині ця тема все більше стає актуально зважаючи на пандемію та вразливість населення до інфекційних хвороб.

Вона підкреслила, що за показниками п’ятирічної давнини кількість пацієнтів, які страждають від алергії на пилок амброзії, в межах Миколаєва, тоді складала близько двох тисяч пацієнтів на рік. Нині ця статистика подвоїлась.

На сьогоднішній день звертається до п’яти тисяч в рік. По дитячій алергології — така ж ситуація: приріст йде на 7-10% в рік, тобто щороку все більше звертається людей, які страждають на різноманітні алергічні хвороби, що викликані амброзією, — сказала Анна Моначин.

ambros 01 ambros 04

Запобігти подальшому зростанню цих показників можна при ефективній боротьбі зі збудником алергії. В управлінні екології департаменту житлово-комунального господарства відзначають, для цього щороку використовують різні технології.

До 2019-го року ми проводили знищення вогнищ амброзії механічним способом. В тому ж році провели дослідження препарату «Амбростоп», який показав непогані результати. Тож з того часу ми обробляємо великі території саме ним і нарікань наразі немає, — розповіла фахівець управління екології департаменту ЖКГ у Миколаєві, Ірина Бабій.

Вона додала, цьогоріч для знищення амброзії на загальній площі у 93 гектара вже укладено договір з підрядною організацією на суму 2 мільйони 569 тисяч.

У свою чергу, Ангеліна Яковенко, директорка фірми ТОВ «Парксолюшен», відзначила, що її компанія має досвід робити в області протидії амброзії, проте раніше це були території не комунальної власності.

Наша компанія використовує найбезпечніший та сучасний метод боротьби з амброзією — це «Амбростоп». Крім того, ми працюємо безпосередньо із виробником. На сьогоднішній день вже маємо можливість використовувати спеціальну техніку, тобто механізовані оприскувачі. За одну добу у кількості 10 співробітників ми можемо обробити близько 30 тисяч квадратних метрів, — розповіла Ангеліна Яковенко.

У свою чергу представник компанії-виробника ТОВ «Бішофіт МД» Костянтин Стотика запевняє, застосований препарат є екологічно чистим, тож призначений для обробітку в людних місць. Участь у круглому столі також брали представники міської влади Херсона, котрі також приїхали до нашого міста, аби переймати досвід у боротьбі з гострою проблемою амброзії.

Учасники круглого столу висловили надію, що вже найближчим часом місцеві жителі відчують позитивні зрушення у цьому питанні.