УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

29-30 квітня 2024р. в м. Київ відбувся семінар-тренінг «Мінімальний комплекс початкових заходів (МКПЗ) щодо охорони репродуктивного здоров’я у випадку надзвичайних ситуацій». Цей захід був організований для керівного складу закладів охорони здоров’я, в якому взяли участь і курівники медичних закладів м. Миколаєва.
Мета заходу підготовка фахівців для подальшого посилення спроможності закладів охорони здоров’я для надання якісних медичних та психологічних послуг зі збереження сексуального та репродуктивного здоров’я у випадку надзвичайних ситуацій, а також послуг для постраждалих від сексуального та гендерно зумовленого насильства.
Тренінг розроблено Агенціями системи ООН для використання країнами при розробці національних та регіональних планів реагування в надзвичайних ситуаціях та передбачає здійснення термінових заходів, спрямованих на попередження смертності та захворюваності серед жінок, зокрема вагітних, дітей та немовлят, а також попередження насильства, передачі ВІЛ інфекції та інфекцій, що передаються статевим шляхом.
1