УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

У Миколаївській лікарні №1 запрацював оновлений рентгенологічний кабінет, оснащений новим сучасним рентгендіагностичнним обладнанням. 

Цей проєкт вдалося реалізувати завдяки поєднанню зусиль міської влади та держави🤝– з місцевого бюджету було виділено кошти для того, щоб зробити ремонт в приміщенні, а держава придбала сучасний рентгенапарат.

Щоб ознайомитися з проведеними ремонтними роботами рентгенологічного кабінету та можливостями нового сучасного рентгенологічного обладнання, в лікарню з робочим візитом завітали міський голова Олександр Сєнкевич та начальник управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай.

⚡️Новий цифровий рентген-аппарат є надсучасним, надточним та малодозованим. Його перевагами є значна пропускна здатність, зниження променевого навантаження на пацієнтів в десятки разів, значне скорочення часу від моменту проведення дослідження до отримання відповіді, що є вкрай важливим в тому числі для маломобільних хворих. 

Слід також відмітити зручне розташування кабінету з повним доступом послуги для пацієнтів з особливими потребами.🦽 

👉Як зазначили фахівці, апарат повністю автоматизований. Сама процедура обстеження триває всього кілька хвилин, результати обстеження за декілька секунд з’являються на моніторі комп’ютера в дуже якісному зображенні. Відповідь (знімок з описом) відразу надається пацієнту в друкованому або цифровому форматі, також є можливість передати інформацію на телефон профільному лікарю.

За допомогою нового апарату медики зможуть набагато швидше та ефективніше виявляти різноманітні ушкодження кісток чи хвороби органів. Наприклад, можна максимально швидко, зручно та безпечно оглянути легені на предмет наявності чи відсутності пневмонії, чи інших відхилень від норми. Адже якісна діагностика – це запорука успішного лікування. 

📍 Щодо подальших планів, Олександр Сєнкевич зазначив, що поточного року на території лікарні реалізують ще один важливий проєкт. Зокрема, там відремонтують приміщення, де розташують діагностичний центр.

❗️Пройти рентгенологічного обстеження можна безкоштовно, за направленням сімейного лікаря. Рентгенкабінет працює щодня з 08:00 до 16:00.