УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

Психологи в лікарнях мають бути видимими, значимими та ефективними
Психологи міської лікарні №5 Вікторія Давиденко і Олена Бреславська, серед 30 психологів 15 медичних установ шести областей України, приймають участь у проєкті «Посилення спроможності закладів охорони здоров’я та формування стійкості працівників медичної сфери», який в кілька етапів реалізується на Миколаївщині.
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 2
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 4
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 3
Метою проекту є вдосконалення психологічних служб у лікарнях, навчання штатних психологів новим сучасним компетенціям, посилення стійкості медичних працівників, запобігання професійному вигоранню та надання підтримки пацієнтам.
Програма навчання та практичної діяльності розроблена та впроваджена Координаційним центром КМУ в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської.
☑️Як розповідають наші психологині, в рамках проєкту вже відбулось багато занять, групових тренінгів, індивідуальних консультацій. Зараз практична робота вже превалює над теоретичною частиною. Під час занять медики навчаються вправам зміцнення стійкості: як знімати стрес та де знаходити джерела поповнення ресурсу. Ці практики, нові навички та знання допомагають покращити не лише психоемоційний стан, а й професійну фаховість.
В Миколаєві, дійсно, є значний запит не лише серед пацієнтів, а саме серед медичних працівників на підтримку ментального здоров’я. Постійні загрози обстрілів, наближеність регіону до ворога, робота з людьми, які переїхали з регіонів бойових дій або окупації, високе навантаження на роботі – все це значно впливає на формування травматичного досвіду війни.
Тому активне функціонування психологічних служб в лікарнях наразі вкрай важливе. І саме цим проєктом передбачене впровадження сучасних принципів взаємодії з колективом та розробка методів, які дозволять зробити роботу психологічних служб більш видимою для персоналу.
Тож, колеги, зважте на те, що коли справді важко і є потреба – варто звернутися до штатного психолога лікарні й отримати необхідну підтримку.
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 1
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 5
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 6
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 7
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 8
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 9
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 10
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 11
МЛ5 Формування стійкості працівників медичної сфери 12
01.07.2024