УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

А це означає, що ризиків для здоров’я більшає. Найчастіше потерпають від високих температур малюки до двох років, люди, старші за 65 років, а також ті, хто має хронічні захворювання.
МОЗ спека
В Миколаєві вчора,10 липня, надзвичайна спека досягла значення +40,5°С.🔥
Якщо ваші близькі належать до груп ризику, поцікавтеся, чи п’ють вони достатньо води💧, чи потрібна їм допомога.
До того ж влітку підвищується ризик зараження кишковими інфекціями. Вони можуть викликати блювання і діарею. Через це захворіла людина втрачає багато рідини, це називається зневодненням (дегідратація).
👉Внаслідок зневоднення організму серце змушене працювати інтенсивніше, а судини мозку звужуються. Це впливає на пам’ять та координацію рухів, самопочуття. Можуть початися судоми та перебої у роботі серця, утворення тромбів через згущення крові. Сильна дегідратація може призвести до розвитку ниркової недостатності та необхідності лікування у медзакладі, зокрема й у відділеннях інтенсивної терапії.
ℹ️Міністерство охорони здоров'я України нагадує: щоб уникнути зневоднення організму, важливо пити негазовану чисту воду - від літра на день. Зменшити кількість солодкої та смаженої жирної їжі.
❗ Людям, які мають хронічні захворювання чи постійно приймають ліки, слід дотримуватись рекомендацій медиків. А в разі погіршення самопочуття — негайно звернутися до сімейного лікаря чи найближчого медзакладу.