УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

24 квітня 2024 року, ми відзначили чудову подію - 40-річчя створення Пологового будинку №3 м. Миколаєва!
258849624 971679436716388 1656150568110500647 n
Висловлюємо щиру подяку всім працівникам Пологовий будинок 3. Миколаїв за їх відданість та професіоналізм. Бажаємо подальших успіхів у вашій важливій та благородній справі!
Присутні на заході заступник міського голови Анатолій Петров та начальник управління охорони здоров'я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай вручили працівникам грамоти і подячні листи міського голови, грамоти УОЗ ММР.
ПБ3 40річчя 24.04.2024 29
Сьогоднішній Пологовий будинок №3 є одним з ключових медичних закладів у місті, який надає медичну допомогу жіночому населенню. Заклад включає в себе 5 стаціонарних відділень, жіночу консультацію та клініко-діагностичну лабораторію. За весь період функціонування закладу прийнято близько 64 000 пологів та проведено 87 050 операційних втручань.
Очільниками закладу за жіночим напрямком були переважно чоловіки, але першим головним лікарем була жінка – Павлушина Ольга Павлівна, надалі заклад очолювали - Крижановський Віктор Федорович, Латій Віталій Володимирович, Панін Анатолій Іванович та на даний час Іщенко Олег Миколайович.
На базі закладу тривалий час функціонувала заочна база підготовки інтернів кафедрою акушерства та гінекології факультету післядипломної освіти Одеського національного медичного університету, завдяки чому Пологовий будинок №3 став своєрідною alma mater для більшої частини лікарів-інтернів області. На сьогодні наказом МОЗ заклад залишається офіційною базою підготовки інтернів за напрямками «Акушерство та гінекологія» та «Анестазіологія». Щорічно близько 8 інтернів проходять заочну частину інтернатури на базі закладу.
Більшість спеціалістів закладу обіймають вищу та першу категорію. Лікарі беруть активну участь в українських та міжнародних конференціях. Заклад один з перших в області отримав почесний статус «Лікарня доброзичлива до дитини».
Активно впроваджуються сучасні технології лікування (малоінвазивна гінекологічна хірургія та урогінекологія). Завдяки придбаному обладнанню розвиток отримала пренатальна інвазивна діагностика (УЗД апарат експерт класу) та мамологічна служба (мамограф).
З 2020 року заклад розробив план розвитку одним з основних пунктів якого є створення відділення дитячої реанімації, що дасть змогу рятувати життя немовлятам реагуючи негайно і не витрачаючи час на їх транспортування. Для цього розпочато ремонтні роботи у відділенні новонароджених, проведено капітальний ремонт кисневої мережі закладу, придбано дороговартісне обладнання від системи гіпо\гіпертермії до ШВЛ апаратів, які контролюють подачу кисню пацієнтам вагою від 0,1 кг. За кошти місцевого бюджету, благодійних фондів та організацій акумульовано обладнання для всього відділення.