УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

Вважається, що більша частина населення України до 14 річного віку вже інфікована туберкульозом. Це не обов’язково означає, що ці люди захворіють на активний туберкульоз. Проте ризик значно збільшується, якщо імунна система людини послаблена стресом, соціальними негараздами, поганим харчуванням, чи погіршенням умов проживання.
Проект USAID "Посилення контролю за туберкульозом в Україні" у партнерстві з Міністерством охорони здоров'я України створили просвітницький ролик "Туберкульоз: знай, стережись, не бійся".
У фільмі наводяться ознаки хвороби, при наявності яких слід терміново звернутися до лікаря, та даються корисні поради із профілактики захворювання.
Важливо знати, що туберкульоз виліковний, і чим раніше виявлене захворювання, тим більше в людини шансів на швидше й цілковите одужання. Про це свідчать історії людей, які розповідають глядачам, як свого часу перехворіли на туберкульоз, проте завершили повний курс лікування і знову живуть повноцінним життям. Серед героїв фільму - й Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, у житті якого також був епізод особистої зустрічі із цією хворобою.
"Зверніться до лікаря, якщо відчуваєте ознаки, що можуть бути симптомами туберкульозу, - радить іще один високопосадовець, керівник офісу здоров'я Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Чарльз Лерман. - Якщо це виявиться туберкульоз, лікар призначить вам лікування, якщо ні - у вас принаймні буде спокійно на серці."
Фільм створено за матеріалами навчального фільму для сімейних лікарів «Туберкульоз», що був знятий Проектом USAID у 2014 році