УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

Гострі кишкові інфекції — одні з найпоширеніших інфекційних захворювань, які можуть призвести до серйозних ускладнень, особливо у дітей. Зазвичай ГКІ спричинено бактеріями або вірусами, які потрапляють в організм людини із зараженою їжею чи водою. Кишкові інфекції передаються через уживання зараженої їжі та води, під час купання у забруднених водоймах, через брудні руки і предмети побуту. При відсутності централізованого водопостачання ризик захворювання на ГКІ значно підвищується, особливо у теплу пору року.
Найпоширеніші симптоми гострих кишкових інфекцій — слабкість, підвищення температури, біль у животі, блювота і діарея. За перших симптомів негайно звертайтеся до лікаря!
Задля профілактики ГКІ, дотримуйтесь простих правил:
- Мийте руки перед прийомом їжі, після відвідування туалету та контактів з домашніми тваринами;
- Ретельно слідкуйте за чистотою вживаної у їжу води, фільтруйте та кип'ятіть її згідно рекомендаціям;
- Дезинфікуйте усі поверхні та приладдя, які використовуються для приготування або прийому їжі; захищайте кухню та продукти від комах, гризунів та інших тварин;
- Відокремлюйте сиру їжу від готової, ретельно готуйте м'ясні, рибні та яєчні страви за температури щонайменше за 70°С;
- Зберігайте їжу при безпечній температурі, не зберігайте її занадто довго навіть у холодильнику, не розморожуйте продукти за кімнатної температури;