УПРАВЛІННЯ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я ПРАЦЮЄ У РЕЖИМІ ВОЄННОГО СТАНУ, КООРДИНУЄ РОБОТУ ЛІКАРЕНЬ МІСТА ТА НАДАЄ ІНФОРМАЦІЮ НАСЕЛЕННЮ ЩОДО ПОРЯДКУ ТА ПРАВИЛ НАДАННЯ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ

НА САЙТІ, У СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ (FACEBOOK, TELEGRAM), ПУБЛІКУЄТЬСЯ ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО НАДАННЯ НЕВІДКЛАДНОЇ МЕДИЧНОЇ ДОПОМОГИ ПІД ЧАС БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОБСТРІЛІВ, ЯКА РЕКОМЕНДОВАНА ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ

🏥Оновлені приміщення і сучасне обладнання: у міській лікарні № 5 модернізували відділення медичної реабілітації
У Миколаєві модернізували відділення медичної реабілітації лікарні № 5. У рамках проєкту оновили приміщення та придбали сучасне обладнання. Завдяки цьому медики зможуть надавати більш якісні послуги – містян не тільки лікуватимуть у комфортних умовах, це робитимуть значно ефективніше.
 

Ремонтні роботи виконали 2024 року, це допомогли зробити благодійники. Також донори придбали частину обладнання.
Як розповів медичний директор закладу Сергій Матвієнко, лікарня № 5 – багатопрофільний медичний заклад, де надається широкий спектр послуг. Зокрема, із НСЗУ укладено угоди на 23 пакети медичних послуг. Серед них – медична реабілітація.
Реабілітація передбачає цілий комплекс заходів - лікувальну фізкультуру, фізіотерапію, масаж, реабілітацію рухового та сенсорного дефіциту, роботу на тренувальних стендах, психотерапію, терапію мови та мовлення.
Цю допомогу потребують люди, які перенесли важкі захворювання або травми.
✅ «Ми можемо надавати послуги пацієнтам, які перенесли інсульти, травми, потребують протезування тощо», - розповів Сергій Матвієнко.
Нерідко таким пацієнтам доводиться заново вчитись ходити. У лікарні успішно допомагають впоратись із цим завданням.
👉 За словами Сергія Матвієнка, щомісяця відділення надає допомогу близько 40 містянам. Завдяки сучасному обладнанню їхня реабілітація проходить значно ефективніше.